#UEL:"Συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά"

Ο προπονητής της ομάδας μας Στάικος Βεργέτης, καθώς και ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Sparta στην Πράγα.

#UEL:"Συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά"

Βεργετης: "Συγκεντρωση και πειθαρχια"

Είναι το κρισιμότερο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Αστέρα: "Δεν το βλέπουμε σαν συνολική παρουσία της ομάδας, αλλά σαν υποχρέωση της φετινής σεζόν. Είναι πολύ κρίσιμο γιατί μόνο με θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να βλέπουμε τη συνέχεια και να διεκδικούμε τις όποιες ελπίδες μπορούμε να έχουμε".

Θα κυνηγήσει ο Αστέρας εκτός από τη νίκη και την ισοπαλία; "Η ομάδα είναι υποχρεωμένη στο γήπεδο, όταν δεν έχει την μπάλα να αμυνθεί σωστά και οργανωμένα και όταν έχει την μπάλα να κοιτάξει πώς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Αυτή είναι η βασική μέριμνα προπονητών και παικτών την ώρα του αγώνα. Όταν ένα παιχνίδι λήγει ισοπαλία μετά μπορείς να πεις ποιος άξιζε τη νίκη. Να έχουμε αμυντική οργάνωση για να κρατήσει η ομάδα το μηδέν στην εστία της και πώς θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα της δοθούν στην επίθεση". 

Είναι έτοιμος ο Αστέρας για το γρήγορο ρυθμό της Σπάρτα; "Όταν παίξαμε τον πρώτο αγώνα είχαμε λιγότερα παιχνίδια στα πόδια μας, ενώ τώρα έχοντας παίξει περισσότερα παιχνίδια και έχοντας μαζί μας ένα ρόστερ κατά 99% διαθέσιμο, είμαστε πιο έτοιμοι από άποψη ρυθμού. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το ρυθμό των συνεχόμενων αγώνων που έχουμε παίξει και να το καταθέσουμε σε αυτόν τον αγώνα". 

Η Sparta προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες. Αυτό σας δημιουργεί κάποια ανησυχία; "Δεν πρέπει να μας δημιουργεί, με την έννοια ότι κάθε παιχνίδι που αρχίζει γράφει τη δική του ιστορία. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η συγκέντρωση των παικτών στα καθήκοντα, ανάλογα τις απαιτήσεις θέσεων που καλούνται να καλύψουν". 

Ο Αστέρας θέλει τη νίκη, θα βγει στο γήπεδο πιο επιθετικά; "Πάνω απ' όλα πρέπει να εστιάσουμε στο ίδιο το παιχνίδι. Δηλαδή, η αναγκαιότητα του αποτελέσματος μπορεί να είναι μία παγίδα που θα μας κοροϊδέψει. Αν πούμε ότι θέλουμε τη νίκη και βγούμε μπροστά και την κυνηγήσουμε σαν τρελοί απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Sparta, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσουμε. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά μας, ανάλογα σε ποιο σημείο του γηπέδου βρίσκεται η μπάλα να κάνουμε πολύ καλή αμυντική οργάνωση και μετά να προσπαθήσουμε να την διεκδικήσουμε".

Η παράδοσή παίζει ρόλο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών; "Δεν παίζει ρόλο η παράδοση στο μυαλό των παικτών. Όταν αρχίζει το παιχνίδι δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά το παρελθόν. Εκτός αν υπάρχουν διπλοί αγώνες, τότε μπορεί να σκέφτεται τι έγινε στο προηγούμενο αγώνα".

Οι δύο απουσίες της Sparta γέρνουν την πλάστιγγα προς την πλευρά του Αστέρα; "Θεωρώ ότι έχει ικανότατους παίκτες για να τους αναπληρώσει η Sparta, ίσως και καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στο ρόστερ της για να καλύψουν τα δύο κενά πολύ καλά".

Περιμένουμε κάποια αλλαγή στο σύστημα του Αστέρα; "Πιθανότατα θα είναι ο ίδιος σχηματισμός, γιατί σε αυτόν τον σχηματισμό έχουμε βασιστεί από την αρχή της χρονιάς και η ομάδα έχει αποκτήσει μία ομοιογένεια. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις ακόμα, που δεν έχουν τελεσιδικήσει μέσα μας, αλλά πιθανότατα θα πάμε με τον ίδιο σχηματισμό".

Μήπως λείπει κάτι από την Sparta, γιατί μέχρι σήμερα έχει μόνο μία νίκη στον όμιλο; "Η Sparta είναι μία πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Το ότι έχει μόνο μία νίκη, τη στιγμή που έχει σταθεί πολύ καλά αγωνιστικά, ίσως να θέλει και λίγο τύχη. Αύριο θα κυνηγήσει τη νίκη, για να εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση της, ανεπηρέαστα πόσες νίκες έχει στα προηγούμενα παιχνίδια".

Για την ιστορική σημασία του παιχνιδιού: "Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μένουμε στα αγωνιστικά θέματα και να ασχολούμαστε με την ρεαλιστικότητα της κατάστασης. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι που έρχεται και να κτίσουμε ένα αγωνιστικό και πώς θα πορευτούμε πάνω σε αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα, αν πηγαίνει θετικά ή αρνητικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού". 

Σε τι κατάσταση είναι οι Goian, Kosicky; "Ο Goian είναι σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, με την έννοια ότι προπονείται δύο εβδομάδες με την ομάδα. Ο Kosicky είναι στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν θα έχει πρόβλημα ο Θεοδωρόπουλος".

Θα επηρεάσει η χαμηλή θερμοκρασία της Πράγας; "Ισχύει σε ένα βαθμό, αλλά και εμείς ζούμε σε μία κρύα πόλη. Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν θα επηρεαστούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί και το δικό μας κλίμα είναι παρεμφερές". 

ΦΟΥΝΤΑΣ: "Θα δωσουμε το 1000%" 

Για τον αγώνα: "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα να κερδίσουμε. Να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε αυτό που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Να μας βοηθήσει και η τύχη για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι".

Για το ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Αστέρας εκτός έδρας στην Ευρώπη: "Έχουμε ψυχολογία στο φουλ. Δεν μας αγχώνει αυτό το στοιχειο σαν ομάδα. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου. Θα δώσουμε το 1000% για να τα καταφέρουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Τις σκέψεις κάνετε με τα παιδιά και αν υπάρχει στο μυαλό των παικτών η παράδοση; "Με τα παιδιά λέμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι για να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Συμφωνώ με τον κόουτς για το θέμα της παράδοσης. Είδαμε ότι στον πρώτο αγώνα ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πώς όλα θα πάνε καλά στο τέλος". 

Eχετε δει την Πράγα και πώς σας φαίνεται η αντίπαλη ομάδα: "Δεν προλάβαμε να δούμε την Πράγα λόγω του ταξιδιού. Η Sparta είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από τους αντιπάλους μας, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να τα καταφέρουμε".

Κάντε εγγραφή ΕΔΩ στο ATFC.tv και ενημερωθείτε πρώτοι μέσα από τα συναρπαστικά video για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας, ενώ ταυτόχρονα δηλώνετε συμμετοχή για όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς με τα μοναδικά δώρα!

Ο Παναγιωτης Τσιντωτας στον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!

close